אנו מתרגשים מאוד לקראת הכנס הבינלאומי ה- 9 לרפואת לב דחופה. הכנס כבר הפך למסורת של ממש ולשם דבר בקהילת העוסקים ברפואת הלב. הכנס נערך כל שנתיים החל משנת 1998, בהשתתפות מרצים מוזמנים מהשורה הראשונה של הקרדיולוגיה העולמית כמו גם עמיתים מכל רחבי העולם. הכנס נהנה מחסות ותמיכה של איגודי הקרדיולוגיה הישראלי והאירופאי.
השנה הכנס יערך במלון דיויד אינטרקונטיננטל בתל אביב בין התאריכים 18-20 בינואר. (לאתר הכנס)
העבודה ברפואת לב דחופה – בטיפול נמרץ לב – הינה עבודת צוות מובהקת ועל כן השתתפות צוות סיעודי במפגש מסוג זה הינו חלק בלתי נפרד ומסורת ארוכת שנים של הכנס. גם השנה ועדת ההיגוי מטעם איגוד האחיות לטיפול נמרץ הכינה תוכנית מעניינת ביותר לצוות הסיעודי, הכוללת מרצים מכובדים מחו״ל כמו גם אנשי צוות הסיעוד הישראלי אשר יציגו את פרי עבודתם בהרצאות, הצגות מקרים ודיונים.
בעשור האחרון חל שינוי מהותי בתמהיל המאושפזים במחלקות טיפול נמרץ קרדיולוגי בארץ ובעולם ועל כן ישנה עלייה בשיתוף הפעולה עם מקצועות חירום אחרים כגון מרדימים, אינטנסיביסטים, רופאי מלר״ד, וכן הרופאים הפנימאיים. לכן, השנה הכנס נערך בהשתתפות פעילה של האיגודים הרלוונטים ונהנה מהחסויות של איגוד הרופאים המרדימים הישראלי והאיגוד הישראלי לרפואה פנימית.
תוכנית הכנס הותאמה לשינויים אלו והיא עשירה מאד ותיגעבכל הנושאים ״הבוערים״ ברפואת לב דחופה.
התוכנית בנויה מ-18 מושבים מקבילים, 2 מושבים פלנריים וכן 4 כינוסי לווין.
כאמור, בכנס משתתפים מרצים מהשורה הראשונה של הקרדיולוגיה העולמית, דבר המהווה הזדמנות פז למתמחים ורופאים צעירים להציג מקרים מן החיים ולדון בהם יחד עם העמיתים המכובדים במושב ייעודי, Meet the Experts.
במהלך הכנס נדון על נקודות שבמחלוקת בטיפול חולים עםאירוע כלילי חד עם הרמות מקטע ST – מקום של טיפול
אנטיאגרגנטי ואנטיקואגולנטי בשלב טרום אשפוזי, תרשימי אק״ג מורכבים שעלולים להתפרש כאוטם,
מקום של טיפול תרומבוליטי בשלב טרום אשפוזי ועוד. ייערכו עימותים (Debates) בנושאים שבמחלוקת, כגון שימוש ב IABP (intra-aortic balloon pump) בהלם קרדיוגני ושאיבת הקריש מעורק הכלילי במסגרת אוטם חד.
באוכלוסיית החולים עם אירוע כלילי חד ללא הרמת מקטע ST נדון על תזמון הצנתור, מקום של טיפול תרופתיאופטימלי וכן מאפיינים של טיפול באוכלוסיות ייחודיות (נשים, סכרתיים, אי ספיקת כליות וכו׳).
מושב נפרד יוקדש לנושא של כאב בחזה בחדר המיון – נדון על דרכי גישה שונים שמטרתם
בסופו של דבר לצמצם טעויות אבחנתיות, לקצר זמני בירור ולשפר את איכות הטיפול.
עם העמיתים מטיפול נמרץ כללי נדון על נושאי ניהול החולים הקרדיאלים שזקוקים להנשמה, איזון המודינמי קפדני וכן הרדמה.
בתחום של הרדמה קרדיו-ווסקולרית נדון על הערכת סיכון לבבי של מטופלים, התוויות לאקוקרדיוגרפיה, ניהולהמטופלים שנוטלים טיפול אנטיאגרגנטי דואלי, וכן הכנת אוכלוסייה מיוחדת grown-up congenital heart disease לפני ניתוחים לא קרדיאלים.
נשים בהריון מהוות אמנם מיעוט בקרב המטופלים ביחידות טיפול נמרץ אך חשיבות הנושא ברורה מאליה. נדון על ניהול המטופלות עם מסתמים מלאכותיים בלב, קרדיומיופתיה וכן אוטם חד בשריר הלב
(כן, גם בנשים צעירות ייתכן אוטם שריר הלב ובזמן ההיריון).
ההתקדמות הטכנולוגית בהשתלת מסתם בצנתור הוסיפה אוכלוסייה מורכבת במיוחד למאושפזים בטיפול נמרץ לב – מבוגרים לאחר. TAVR (transcatheter aortic valve replacement). לנושא נקדיש מושב שידון עלהתוויות, סיבוכים ודרכי התמודדות עם אוכלוסייה ייחודית זו.
במושב שמוקדש לתסחיף ריאתי חד יערך דיון על הקווים המנחים האירופאים חדשים, טיפול כירורגי וצנתורי, כמוכן דיון על נוגדי קרישה חדשים.
רופאים פנימאיים ימצאו עניין במושב שכולו מוקדש לבעיות יומיות כגון אי ספיקת לב עם תפקוד שמור של חדר שמאל,
הפרעה באיזון הנוטריאנטים החיוניים לגוף, אנדוקרינופתיות, וכן נדון על הנושא של type II myocardial infarction.
כמו כן, בכנס נדון על ניהול הפרעות קצב ביחידות לטיפול נמרץ לב וכן נושאים של אי ספיקת לב חדה.
ליום השני של הכנס מתוכנן דיון רב משתתפים בנושא טיפול פליאטיבי בטיפול נמרץ לב. הדיון ינוהל על ידי יו״ר ומייסד הכנס – פרופ׳ י' חסין.
בין ההרצאות והעימותים בנושאים ״החמים״ משתתפי הכנס יוכלו לבקר בתערוכת הפוסטרים ותערוכה רחבה של נציגי תעשיה,
אשר יציגו מכשור וטכנולוגיה רפואית מתקדמת בתחום רפואת לב דחופה יחד עם תכשירים פרמקולוגים חדשים שנכנסים לשימוש נרחב בקרדיולוגיה הדחופה.
הכנס מכסה נושאים נרחבים וכמעט כל העוסקים ברפואת לב דחופה יוכלו למצוא בו עניין. מצפים לראותכם בחודש ינואר הקרוב!
ד״ר זאזא יעקבישוילי, מזכ״ל הכנס, מזכיר חוג לטיפול נמרץ לב